Viden med værdi - dit faglige forspring
5.4

Det autentiske lederskab – tag dig selv med på arbejde

Hvad skaber en autentisk leder? Du har måske hørt om “personligt lederskab” eller “autentisk ledelse”. Men hvad betyder det at være autentisk i sin ledelse? Ofte er det nemmere at identificere autentiske ledere, end det er at definere, hvad der gør dem autentiske.

Det kan have en kedelig konsekvens at arbejde for eller være tilknyttet en uægte leder, fordi medarbejdere, der må træde varsomt omkring deres ledere, frarøves deres egen ægthed og autenticitet. Deres fokus i arbejdet er på, hvad der giver dem jobsikkerhed, hvilket betyder, at virksomheden ganske vist får medarbejdernes arbejdskraft, men ikke deres fulde engagement. Vi er alle med på, at engagement er en af?grundstenene til at opbygge bæredygtige organisationer og høj ydeevne. Engagement i organisationer udspringer af flere forskellige faktorer – en af dem er ledelsen og dennes kvalitet: Autenticitet, personligt potentiale, integritet og engagement.

Oplever medarbejderne, at lederen er den, han eller hun præsenterer sig som? Har medarbejderne tillid til, at lederen ikke har nogen skjult dagsorden, og at vedkommendes feedback eller omsorg er oprigtig? En leders autenticitet har betydning for engagementet og kan derfor også siges at have betydning for resultatet på bundlinjen. Derfor er manglende autenticitet hos en leder ofte en dyr udgift.

Som leder kan det indimellem synes nødvendigt at afvige fra vores værdier, og hvem vi er, for at tilfredsstille erhvervslivets imperativer. Det kan være udfordrende at være autentisk i sin ledelse med politikker, der skal overholdes, processer, der skal evalueres, og forestående fyringsrunder. Vi udfordres måske af andre, der ikke er ægte overfor os, og vi kan somme tider finde det vanskeligt at vedblive vores ægte selv. Autentisk ledelse er ikke mindst at forblive tro mod, hvem vi er.

Hvad kræver det at være autentisk i sin ledelse, og hvorfor er det umagen værd at blive en autentisk leder? Denne artikel diskuterer, hvorfor det er umagen værd og fremhæver forskellige karakteristika, som er kendetegnende for en leder, der er autentisk i sin ledelse. Det er sandsynligvis karakteristika, som du har med dig i din ledelse – men måske har de godt af at blive støvet lidt af?

Hertil og ikke længere...

Denne artikels fulde indhold er forbeholdt vores betalende kunder. Prøv Børsen Ledelse i en måned til 65 kr. inkl. moms.

Kontakt mig venligst angående Børsen Ledelse

Personligt lederskab

JA TAK, kontakt mig

 Jeg vil gerne blive klogere på Børsen Ledelse.