Viden med værdi - dit faglige forspring

Freelance-tilværelsens ulidelige lethed
Foto: Colourbox
Ledelse & organisation Af
Freelance ansættelser vokser. I USA er det anslået at 57 mio. arbejder freelance og 102 mio. er fastansat i 2017. Den amerikanske organisation, Upwork, anslår, at der vil være flere freelancere end fastansatte i 2027 med 86 mio. freelancere mod 83 mio. fastansatte. Og de europæiske tal peger i samme retning.

Jeg er en af dem, som har taget rejsen fra at være corporate med stort C til livet som selvstændig og deler herunder et par betragtninger i den forbindelse.

Min rejse startede tilbage i juli 1983 tæt på Lyon. Jeg sad på passager sædet ved siden af min onkel i hans Renault 5. Min onkel var en dygtig Art Director i reklamebranchen og vi var på vej til Sydfrankrig. Jeg skulle besøge og overnatte hos mine forældres franske familievenner og min onkel skulle videre til en af Rosévinens højborge – Bandol. Den biltur skulle vise sig at være mere skelsættende for mig, end jeg anede dengang.

For det første introducerede turen mig til Al Jarreau, som vi lyttede til på kassettebånd hele vejen derned. Det skulle vise sig at blive en livslang værdsættelse af den afdøde amerikanske sanger. Og for det andet besluttede jeg mig for, at jeg ville arbejde med reklame. Min onkels røverhistorier fra branchen, hans beskrivelse af samarbejdet i den kreative proces og fortællinger om store brands og kampagner vakte noget instinktivt i mig, som nok var mere følelsesdrevet end rationelt funderet. Jeg besluttede mig for at ville arbejde med reklame når jeg blev stor.

200 ansøgninger og 10 år senere fik jeg job hos J. Walter Thompson – først i Mellemøsten og derefter på JWT's legendariske London kontor på Berkeley Square i Mayfair. Min første kunde var Jaguar og jeg nød hvert øjeblik og fortsatte med at arbejde med reklame de næste mange år.

Et andet skelsættende øjeblik var i 2007, hvor den adm. direktør hos en af mine reklamekunder, inviterede mig med til at lave et forretningsstrategiprojekt med tilhørende medarbejderinvolvering og strategikommunikation. Det havde jeg ikke prøvet før, men det skulle vise sig, at vi vendte en nødlidende nordisk FMCG virksomhed rundt uden nye ansættelser og uden nye nævneværdige produkter. Vi havde simpelthen bare formuleret en klar og fokuseret strategi, kommunikeret den tydeligt og involveret medarbejderne i strategiarbejdet. Jeg lavede derefter 3-4 strategiprojekter med den samme chef og i forbindelse med et af dem, sad vi på en bjergtop i Østrig til et medarbejder kick-off, og talte om, at det var så sjovt arbejde, at vi faktisk ville gøre det uden betaling. Det skulle ikke forstås bogstaveligt, men pointen var, at vi lavede noget, der gav mening, og vi kunne se det impact, det havde på medarbejdere og forretningen.

Den følelse, som jeg havde haft i bilen tæt på Lyon, dukkede op igen på den bjergtop og ideen om, at jeg ville sætte reklamen på standby og fokusere på at hjælpe ledelser med strategieksekvering og strategikommunikation blev født og voksede støt de næste måneder. 12 måneder senere, i 2012, sagde jeg mit job op og blev selvstændig for at fokusere på at få folk til at leve deres virksomheders strategier. Jeg havde en følelse af, at hvis ikke jeg forfulgte dette nu, ville jeg fortryde det senere i livet.

Og i dag, 5 år senere, er jeg stadig selvstændig og arbejder ret beset som freelancer i ordets reneste betydning - jeg sælger mit arbejde og services på dags- eller job-basis og er ikke fast tilknyttet en virksomhed som f.eks. funktionær eller direktør.

Her er et par af mine erfaringer:

Springet
Da jeg sagde mit gode job op, i 2012, havde jeg to stærke følelser, som eksisterede side om side. Jeg troede på mit projekt og jeg var helt overbevist om, at der var et behov i markedet for hjælp til strategieksekvering og strategikommunikation. Men samtidig var det grænseoverskridende at starte selv. Ville jeg lykkedes? Kunne jeg få det til at løbe rundt? Jeg havde mere end sommerfugle i maven og på grund af min konkurrenceklausul, sagde jeg op uden så meget som én kunde. Men da jeg officielt startede op, et par måneder senere, havde jeg fået min første kunde i hus. Kunde nummer to kom en måned senere og kunde nummer tre nogenlunde samtidig og så var beslutningen nu cementeret. Det var en god følelse at komme igennem tvivlen og bevise overfor mig selv, at jeg havde skabt de muligheder uden hjælp fra et visitkort fra et stort og velrenommeret udenlandsk firma, hvor jeg var ansat. Folk betalte for noget, som jeg tilbød.

Ingen interne møder
Da jeg var fastansat lignede min kalender et kludetæppe af farver mellem 9 og 17 dag ud og dag ind, og det er et billede, som jeg kan genkende hos mange andre. Jeg sad i møder af varierende relevans næsten hele tiden, hvilket betød, at hvis jeg skulle reflektere, skrive eller svare på mails, så skete det oftest om aftenen eller i weekenden. I dag bliver jeg ikke inviteret til interne møder mere, hvilket betyder, at jeg kan matche min tidligere produktivitet med en kortere arbejdsdag.

Intet indkomst loft
Der er en fysisk begrænsning for hvor meget tid en person kan sælge, men indenfor de rammer er der ikke det samme loft som man oplever i en direktør eller funktionær kontrakt. Og mange kan groft sagt tjene det samme ved at fakturere 35-50 pct. af sin tid. Dine omkostninger er lave, og du bestemmer selv hvor mange opgaver du vil tage ind, så en lavere levestandard hører ikke nødvendigvis med til at være selvstændig.

Du sætter din egen kurs
Du vælger dine egne mål og din egen strategi. Du beslutter, om du vil arbejde lokalt og undgå at rejse, eller om du vil forsøge at arbejde internationalt, fordi du er vild med at møde andre kulturer. Du har i højere grad friheden til at sige nej tak til opgaver og personer som du ikke vil arbejde med. Og du kan vælge at brug noget af din tid på con amore projekter eller velgørenhed eller hvad der giver mening for dig.

Det hele er ikke lyserødt
Du er ansvarlig for at ordrebogen er fyldt og tingene går ikke altid efter planen. Projekter bliver aflyst eller udskudt og så kan du stå med uger eller måneder med faktureringsmæssig tomgang. I de perioder kan du vågne med bekymringstanker om fremtiden, som ikke er konstruktive. Men jeg oplever også, at de perioder er en platform til at tænke nyt og genopfinde nogle elementer i dit set-up, som igen skaber nye muligheder og nye projekter og fornyet glæde. Det at komme igennem de svære perioder er med til at skabe robusthed. Og så er det vel også værd at nævne, at bekymringer ikke er isoleret til livet som selvstændig, men også kan forekomme i stor stil hos fastansatte.

Som ansat i en større virksomhed, er du ofte velsignet og hjulpet på vej af et virksomhedsnavn - et rygmærke med navnet på din virksomhed. Et rygmærke, som du ofte bærer med stolthed og som understøtter, at du kan et eller andet. Det at være en del af en større virksomhed, at have et tilhørsforhold og et fælles projekt, kan motivere og være en fantastisk følelse. Jeg kan ind i mellem opleve den samme fornemmelse i forbindelse med projekter, der varer 2-3 år, med de samme ledelser og organisationer. Men det bliver aldrig helt det samme. Du arbejder alene, som giver en uvurderlig frihed, men ensomheden kan sætte ind i perioder og det skal man være forberedt på. Og det er nok en af de primære grunde til at flere selvstændige efter en årrække vælger at blive fastansat igen.

Jeg fortryder ikke min beslutning ét sekund. Jeg har sovet som en baby og jeg har vågnet før vækkeuret ringede. Jeg har oplevet tvivl og bekymringer på rejsen, men beslutningen har givet mig en frihed, som jeg ikke har oplevet tidligere. Den har givet mig personlige og faglige oplevelser og en personlig udvikling, som jeg ikke ville have fået i en traditionel ansættelse. Og så har rejsen vist mig en verden med flere muligheder.

Er jeg stadig selvstændig om 2, 5 eller 10 år? Er jeg tilbage i en corporate rolle? Er jeg med til at opstarte en virksomhed. Svaret kender jeg ikke, men én ting ved jeg. Jeg håber, at jeg vil møde den samme følelse igen og igen, som jeg mødte første gang som 13-årig, i min onkels Renault 5, over de næste mange år.

Deltag i debatten

Retningslinjer for debat

Mest læste nyheder