Viden med værdi - dit faglige forspring

Lederens største udfordringer – 2019
Foto: Colourbox
Ledelse & organisation Af
Året går på hæld, det er tid til at gøre status og tid til at se frem. Hvad bragte året? Hvad bringer det nye? Hvad skal jeg forberede mig på/indstille mig på, tænke over hen over den søde juletid? Er der overhovedet noget jeg kan gøre, som vil stille mig anderledes i forhold til at kunne imødegå de udfordringer, 2019 helt sikkert vil bringe?

Svaret er kort og godt, ja da. Det lyder måske fortærsket, men reflektion, forberedelse, eftertænksomhed er godt – især når tingene går stærkt i det daglige, man skal træffe beslutninger hen over kaffen og kunne se sig selv i spejlet om aftenen. Og det skal man jo. Kunne.

Hvis der er noget 2018 helt sikkert har lært os, så er det, at det ikke kan betale sig at snyde eller at lære andre at snyde. Fortiden har indhentet ikke så få topledere i det danske erhvervsliv i løbet af året, enten for egne foreteelser, eller andres, som man alligevel i sidste ende kommer til at stå til ansvar for, fordi man som topleder netop tager ansvar for hele forretningen – og det image den har og får udadtil under ens ledelse. Derfor vil man blive vejet og målt ikke blot ud fra egne handlinger, men også de handlinger der foretages andre steder i virksomheden, under ens lederskab. Derfor er det vigtigt, ikke bare hvad man siger og mener, men også hvad man gør. Hvilke regler, procedurer, foranstaltninger implementerer man som topleder, som vil komme ikke bare en selv, men hele virksomheden, altså både investorer, medarbejdere og kunder - og også gerne det omgivende samfund - til gavn.

Gør det rigtige
Derfor bliver en af 2019´s største lederudfordringer at gøre det "rigtige". Det ansvarlige. Nogle henviser til FN´s bæredygtighedsmål i denne sammenhæng og hvordan de 17 mål kan guide og vejlede os i forhold til, hvad der vil være godt at prioritere at sætte fokus på som virksomhed. Men kort og godt handler det om moral og etik. At gøre det rigtige handler om at tage beslutninger og prioritere ud fra et moralsk kompas om at ville være til gavn som virksomhed. Hvilken forskel vil og kan vi gøre i verden – for mennesker af kød og blod, for vores planet og klima? Det vil ikke være helt dumt at tænke nærmere over her i juletiden, såfremt svaret ikke ligger lige for dig som leder – eller for din virksomhed.

Vær nærværende
At gøre det rigtige handler om at kunne vælge mellem de forskellige muligheder, man står overfor hver dag: Hvor skal jeg lægge min energi, hvem skal jeg give min opmærksomhed, hvilke investeringer skal jeg foretage (og hvilke skal jeg ikke), hvilke programmer vil vi satse på at udvikle, og hvilke skal skrinlægges? Disse spørgsmål kræver, at man prioriterer – men det er ikke nok. Når der er blevet prioriteret, handler det nemlig om at kunne give det, man har valgt at prioritere, sit fokus. Det er faktisk en kunst at kunne fokusere, at være nærværende og tilstede nok til, at ikke bare en selv, men også andre kan mærke, at man mener det, man siger og gør. Hvis reflektionen over at gøre det rigtige ikke har taget al din energi, opfordres du hermed til at øve dig i at være nærværende her i julen. Du kan jo passende starte med familien og så vende energien mod arbejdet og kollegaerne, når du vender tilbage frisk og fornyet efter nytår.

Spot tendenser
En tredje evne, som allerede er, og fortsat i 2019 vil være en udfordring for lederen, er at kunne spotte og reagere på tegn i den omgivende verden på i hvilken retning et marked eller en tendens går. Det er en evne, som nogle kalder evnen til at spotte "ripple" effekter – at når noget sker i f.eks. den anden ende af verden, så vil det have effekt på andre ting, der dermed i sidste ende kommer til at påvirke også din forretning. De ledere, der evner at opdage, at noget nyt er ved at ske og tegne sig, som vil have betydning for de prioriteringer, du laver i dag, er fremtidens vindere. Det er dem, der tidligt finder ud af at disrupte egen forretning med nye innovative produkter og ideer, der for andre udefra måske forekommer vanvittige eller uforståelige, idet disse andre endnu ikke har set eller forstået den større kontekst.

Timing
Ikke nok med, at man skal kunne spotte tendenser, man skal også kunne time indsatsen og de forandringer, tendensen kalder på man foretager sig. Launcher man noget nyt for tidligt vil der mangle købere til ens produkt, og andre kan overhale en indenom og med en bedre timing være dem, der ender med at løbe med markedet. Så når du nu har fordøjet julemaden, reflekteret over dit samfundsansvar, øvet dig i at være nærværende og spotte tendenser, så er næste udfordring måske kort og godt tålmodighed? Ikke alt skal gå hurtigt, nogle gange skal man faktisk sidde lidt på sine hænder og vente, også i disse tider, hvor det at være hurtig på aftrækkeren og at kunne ændre retning med lynets hast ellers er noget vi ynder at tale op...

Vær leder
Sidste udfordring er den, der altid er der. Nemlig kort og godt at være leder. Hvilket betyder, at man sætter retning, kommunikerer, skaber mening, hjælper med at sætte ting ind i deres rette kontekst, udfordrer og dermed udvikler medarbejderen, følger op – tilpas vel at mærke. Vi hader mikro-management – og det gælder ikke bare den nye generation, nej, generelt gider mennesker ikke få fornemmelsen af, at andre ikke stoler på en, hvilket jo er det indtryk man får, hvis ens leder hele tiden skal checke eller gå det, man har lavet, alt for detaljeret efter i sømmene.... Så god gammeldags ledelse hvor man er nærværende og interesseret, men samtidigt udviser tillid og tro på den enkelte, er en allestedsnærværende udfordring. Sidste punkt til julereflektionen kan dermed passende være: Har du tillid til dine medarbejdere, dine kollegaer – og i sidste ende dig selv? Og hvis ikke – hvad vil du så gøre ved det?

Godt nytår!

Deltag i debatten

Retningslinjer for debat

Mest læste nyheder