Viden med værdi - dit faglige forspring

Talent2 – måske sidder løsningen på innovators dilemma lige bag dig...
Foto: Colourbox
Ledelse & organisation Af
Forestil dig at der bliver færre og færre bananer i supermarkedet – og derfor slås alle om dem. Ville du kaste dig ind i kampen eller vælge en anden frugt? Sådan er "War for Talent" i dag.

Men lad os se på det fra en anden vinkel: Innovators Dilemma tårner sig op når vi ser på fremtidens ledelse. Innovators Dilemma er det paradoks at en virksomhed både skal innovere og drifte. Sikre i morgen og sikre i dag. Altså kunne være både kreative og meget fokuserede. Mærsk skal finde nye digitale blockchain løsninger samtidig med at de driver et rutenet med Schweizisk præcision.

Dette både-og skal vi mestre mere og mere, for hver dag der går... Innovation bliver vigtigere og hurtigere med den digitale udvikling. Nye teknologier, nye forretningsmodeller og nye konkurrencemønstre. Men eksekvering af strategier bliver også mere og mere vigtigt. Det skal være effektivt. Kun de skarpeste overlever i den globale konkurrence på drift.

Dilemmaet er, at det rimer på to forskellige organisationer... Innovationen kommer fra en organisation der er god til at "explore", søge bredt, prøve en masse, "fail fast" og rykke hurtigt videre.

Eksekvering og drift kommer fra en organisation med stærkt fokus, vedholdenhed og optimering.

Forskellene gælder både arbejdsform, kultur, organisering, styringsmodel, ledelse – og ikke mindst medarbejdere. Altså både de vedholdende executers og de innovative...

Løsningen er dermed ikke kun de unge, kreative, digitalt indfødte... Men de fleste virksomheder fokuserer alligevel talentmæssigt kun på de unge. Derved får de nogle af følgende problemer:
  • Red Ocean rekruttering
  • Kæmper mod demografien (færre unge og flere ældre bliver længere på arbejdsmarkedet)
  • GenY og Zs forventninger matcher ikke driftsopgaverne
  • Samarbejdsudfordringer, "dem/os", kommunikations-barrierer mellem generationer
  • Mindreværd eller irritation hos etablerede medarbejdere
  • Svært for ledere at rumme hele spektret og sætte forventninger til indsats/resultat/støtte
  • Stigende gab mellem de digitale og de mindre digitale
  • Lavere handlekraft
Det er her Talent2 kommer ind i billedet... For måske er den du mangler én du allerede har... Måske kan nogle af dine modne medarbejdere mobiliseres til Talent2.

HR direktør Winnie Holm gjorde mig opmærksom på dette, med et link til DR hvor en person udtaler:

"Hvis 30'erne både er der, hvor jeg bliver gift, køber hus, får børn og jagter de tunge stillinger, hvad er der så tilbage? Hvad skal jeg så løbe efter i 40'erne og 50'erne? Der er masser arbejdsår tilbage, når Viggo og Frida rammer teenageårene og hellere vil hænge ud med vennerne. Det motiverer mig til at sige: Okay, det er i 40'ere og 50'ere, jeg virkelig gearer op på karrieren."

Det er lige præcis der potentialet ligger! Det er disse personer I skal identificere og invitere ud på dansegulvet – Kom her og giv den gas i et talent2 program! Så har I måske løst både jeres innovators dilemma og talentmangel, som 2 fluer med et smæk....

Deltag i debatten

Retningslinjer for debat