Viden med værdi - dit faglige forspring

Danmark bør fortsætte med at gå forrest - nu gælder det verdensmålene
Foto: Colourbox
Ledelse & organisation Af
Vi ledere spiller en afgørende rolle i at vise resten af verden, at man kan omstille samfundet til bæredygtig vækst ved at se ny forretning i verdensmålene.

I forrige uge lancerede vi den 4. Small Great Nation-rapport ved et arrangement i Deloitte. Blandt vores gæstetalere var Alastair Campbell, forfatter, kommunikator og Tony Blairs tidligere rådgiver, samt Ulrik Vestergaard Knudsen, vicegeneralsekretær i OECD. Begge gav deres perspektiv på Danmark i en international verden.

Budskabet var klart: Danmark er en global fakkelbærer, når det kommer til at skabe en bedre verden. Som Alastair Campbell sagde: I denne tid med dalende tillid til fremtiden i hele verden er det vigtigere end nogensinde, at Danmark holder fast i at gå forrest og værne om de værdier, "that make you punch above your weight". Danmark har med andre ord en mulighed for at flytte langt mere i verdens udvikling, end vores størrelse og økonomiske muskler berettiger os til.

Vi ved godt allerede, at Danmark har en masse potentialer og anerkendes i resten af verden på trods af vores størrelse. Vi anerkendes for vores velfærdsstat, vores innovative virksomheder, stærke økonomi i kombination med den høje lighed og sammenhængskraft.

Vi kan trække andre med
Når verden lige nu står i en skelsættende tid, hvor omstilling til bæredygtig vækst er nødvendig, så bør vi som ledere og nation føle et ekstra ansvar. For vi har muligheden for at være én af de nationer, der trækker resten af verden med.

Det betyder helt konkret, at vi ledere hver især bør tage ansvar for, at vores virksomhed eller organisation omstiller sig til at producere og eksistere på en måde, der understøtter FN's verdensmål og på den måde bidrage til, at Danmark går forrest globalt.

Danmark er heldigvis særdeles godt positioneret. Men vi kan gøre mere for at udnytte vores førende position inden for vedvarende energi, greentech, cleantech, farma, transport osv. Og hvis vi fortsætter med at samarbejde på tværs af private og offentlige sektorer, pensionskasser og organisationer, kan vi skabe betydelige forandringer, der former samfundet i den rigtige retning.

I det forgangne år ser vi heldigvis i Deloitte, at én af de stærkeste nye trends har været, at de større virksomheder i stigende omfang søger strategisk hjælp til at omstille deres forretning til en fremtid, hvor bæredygtig vækst er et krav fra forbrugerne og samfundet. Så bevægelsen er i gang.

For to år siden lagde Deloitte samen med tænketanken Kraka en ambition om at bringe fakta ind i en ofte følelsesladet diskussion i offentligheden om Danmarks fremtid. Vi ville kaste lys over Danmarks reelle problemer og potentialer og tage et større ansvar for fremtiden. Så vi skabte i fællesskab Small Great Nation også med det mål at lette dialogen på tværs af virksomheder, den offentlige sektor og organisationer, og derigennem engagere til diskussion og co-creation af bedre løsninger til at bringe Danmark fremad – og ikke mindst til at inkludere alle på rejsen.

Lad os engagere fremtidens ledere
Small Great Nation har nu frigivet fire rapporter om henholdsvis de danske styrkepositioner, sammenhængskraften, hvordan de højthængende frugter kan høstes samt velfærdsstaten mod 2040. Vi har engageret ministre, direktører, ngo'er og iværksættere i diskussionen. Responsen og gennemslagskraften har i vores øjne været ekstraordinær. Derfor har vi besluttet at fortsætte Small Great Nation-initiativet i yderligere to år.

I de kommende rapporter og analyser vil vi fokusere på Verdensmålene. For som ovenfor omtalt, så gemmer nødvendigheden af omstilling til bæredygtig vækst både på et enormt potentiale for Danmarks fremtidige velstand men også på et kæmpe potentiale for, at Danmark kan gå forrest og vise vejen for andre nationer og skubbe den globale omstilling fremad. Vi kommer som del af projektet også til at invitere den unge generation – fremtidens ledere – til at skabe en vision for Danmark omkring verdensmålene. Det er deres fremtid, det handler om!

Jeg tror personligt meget stærkt på tankegangen om "doing well by doing good". Derfor ligger det mig både på sinde, at Deloitte bidrager, hvor vi bedst kan – blandt andet ved at inspirere til, at der blandt os ledere spirer en bevægelse frem, hvor vi tror på, at det ikke er et "enten-eller" men et "både-og". Vi kan skabe bæredygtig vækst, hvis vi ser mulighederne og inspirerer vores medarbejdere til at se meningen med at arbejde i den retning.

Og hvis alle vi ledere trækker i samme retning, så kan vi måske opnå, at Danmark fortsætter med at bokse over vores vægtklasse og trækker andre nationer med ind i en bæredygtig fremtid. 

Deltag i debatten

Retningslinjer for debat

Mest læste nyheder